Herensokken

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Je hebt de mogelijkheid om je sokken binnen 14 dagen vanaf dag 1 na ontvangst van je bestelling te ruilen en je geld terug te krijgen. U kunt er ook voor kiezen om de overeenkomst binnen 14 dagen na ontvangst te herroepen. Na herroeping heb je 14 dagen de tijd om de producten retour te sturen. De klant heeft daarom 14 dagen na ontvangst van de gehele bestelling om te annuleren, en na annulering nogmaals 14 dagen om de producten te retourneren.

Kousen/sokken/kniekousen waarvan de verzegeling onbeschadigd is kunt u zonder problemen omruilen. Deze artikelen mogen uiteraard niet gedragen, gebruikt of beschadigd zijn. Om hygiënische redenen accepteert Herensokken.nl ook geen artikelen waarvan de verzegeling van de verpakking is verbroken. Waardevermindering brengen wij bij de klant in rekening als de consument het product heeft gebruikt/beschadigd.

Gebruik indien mogelijk de originele verpakking waarin je de sokken hebt ontvangen. Dit is het meest geschikt voor het veilig (retour) sturen van sokken/kniekousen.

 • Zorg ervoor dat de sokken/kniekousen plat en zo dun mogelijk in de envelop zitten, bij voorkeur dezelfde als die je ze hebt ontvangen (dus met dezelfde vouwen en over de hele oppervlakte van de envelop). Verpak nooit meer in een envelop dan je hebt ontvangen, anders wordt de envelop te dik. Enveloppen dikker dan 3,2 cm zijn technisch gezien een pakket (let op boete portokosten tot 14 euro voor een pakket). Voor het bepalen van de maximale dikte is het vereist dat je de envelop gemakkelijk (met 2 vingers) in de oranje PostNL brievenbus kunt doen. Zo niet, pak dan platter of gebruik meer enveloppen.
 • Voeg een briefje toe met uw naam en adresgegevens, of een kopie van de factuur indien aanwezig.
 • Schrijf leesbaar links van het adres op de enveloppe: Herensokken.nl Uraniumweg
  39
  3812
  RJ Amersfoort
 • Sluit de envelop stevig af met tape van rand tot rand.
 • Frankeer de envelop door middel van postzegels of laat frankeren in de winkel. De kosten voor de retourzending zijn voor de consument.
 • Geef bij je zending duidelijk aan wat je ruilwensen zijn, zodat we deze zo snel mogelijk naar je toe kunnen sturen.

Zodra we de retour hebben ontvangen, ontvang je een bevestigingsmail.

Download de opname document hier ,

U kunt ook het Europese modelformulier voor herroeping gebruiken om ons te laten weten dat u de aankoop herroept. Het gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Wat zijn de kosten voor het retourneren?

De kosten voor het retourneren van een bestelling zijn voor de consument. En bedragen tussen de 2,50 en 7 euro.

Hoe wordt het geld aan u terugbetaald?

De terugbetaling (inclusief eventuele kosten voor de verzending door de consument) wordt teruggestort op de betaalmethode die je hebt gebruikt voor de betaling. U ontvangt uw geld binnen 7 dagen terug. De kosten voor het retourneren zijn voor de consument. De termijn waarbinnen de terugbetaling plaatsvindt is zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 14 dagen vanaf het moment dat u als klant ons heeft geïnformeerd over het herroepen van de aankoop. Waardevermindering brengen wij bij de klant in rekening als de consument het product heeft gebruikt/beschadigd.