Pantherella Stratford

Pantherella Stretch - Handmade
35.9% korting
€ 37,50 € 58,50 per 3 paar
€ 12,50 € 19,50 per paar

* Vereiste velden

Eigenschappen
  • merino wol
  • opvallend design

Sokomschrijving
De Pantherella Stratford is net als de Laburnum vervaardigd uit Merino wol. Verweven in sokken biedt de wol warmte zonder hitte, omdat de stof de warmte en vocht van de huid afvoert voor jaarrond comfort. Met een opvallende hiel en neus. Bovendien heeft de Stratford door zijn contrasterende hiel en teen een geweldige look zonder onder te doen aan de klassieke roots van het merk.
Materiaal
30% Nylon
70% Wol

Wat is Wol?
Scheerwol wordt gemaakt van fijne schapenwol. Scheerwol heeft van nature een veerkrachtige vezel. Het is warmteisolerend en zeer goed in het opnemen van vocht zonder nat aan te voelen.
Een bijzondere vorm van Scheerwol is Merinowol. De fijnste schapenwol soort die bestaat, zowel qua garen als comfort. Van Merinoswol is bekend dat ze veel minder vaak tot irritaties leidt dan andere schapenwolsoorten.

Vochtopnemend
Wol kan tot 35% van het eigen gewicht aan vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Dat is ca. 1,5 maal beter dat katoen. En vele malen beter dan kunststoffen die nauwelijks tot geen vocht opnemen. Voor mensen met vochtige voeten is het belangrijk erop te letten of er voldoende wol in de sok is verwerkt.

Duurzaamheid
Bij het lopen glijdt de voet minimaal in de schoen. Door het schuiven en wrijven zal wol geleidelijke dunner worden tot er een gat ontstaat, bijvoorbeeld bij de hiel of de tenen. Hoe minder schuivende beweging, hoe langer de sok meegaat.

Sokdikte
Gemiddeld normaal
Artikelnummer
5792