Pantherella Pembrey

Pantherella Stretch - Handmade
35% korting
€ 44,85 € 69,00 per 3 paar
€ 14,95 € 23,00 per paar

* Vereiste velden

Eigenschappen
  • lang en fijn katoen
  • lichte zomersok

Sokomschrijving
De Pantherella Pembrey is een lichte rib sok op kuithoogte, gemaakt van Sea Island Katoen. Sea Island Katoen wordt ook weleens de ‘Cashmere onder de katoen’ genoemd. Dit zeldzame en kostbare materiaal is het langste en fijnste katoen op aarde en geeft de drager een zijde en zacht gevoel. Zo sterk als zijde, zo duurzaam als wol en zo zacht als cashmere: de Pembrey is de ultieme zomer sok!
Materiaal
20% Nylon
80% Katoen

Wat is Katoen?
Katoen is natuurlijk, sterk, goed vochtabsorberend en voelt koel aan.
Katoen is het materiaal voor de zomer- en sportsokken.

De gebruikte katoensoorten verschillen in kwaliteit en de behandeling.
Kleurechtheid: Katoen heeft de neiging geleidelijk wat van haar kleur, glans en soepelheid te verliezen. Met name het wassen, maar ook de zon kan dragen aan versnelt kwaliteitsverlies.
De goedkoopste katoenen ontbreekt het aan glans en worden eerder dof (Casual look). De duurderde katoen soorten hebben qua kleurechtheid eigenschappen die veel dichter bij wol liggen.
Katoen is sterk, goed vochtabsorberend en voelt koel aan.

 

Fil d'Ecosse (gemercericeerde katoen)
Merceriseren is de naam van een chemisch proces om katoen te verduurzamen. Het resultaat is dunne katoendraad met een zijdeachtige glans die de kleurstof beter vasthoudt. Katoenvezels met een lange draad zijn nodig om dunne garens te spinnen en dat wordt fil d'Ecosse: het basismateriaal voor de dunste zomersokken.

Sokdikte
Gemiddeld dun
Artikelnummer
535400