Pantherella Fabian

Pantherella Stretch - Handmade
35.9% korting
€ 37,50 € 58,50 per 3 paar
€ 12,50 € 19,50 per paar

* Vereiste velden

Eigenschappen
  • Fil d'Ecosse
  • Klassiek visgraat motief

Sokomschrijving
De Pantherella Fabian sok kenmerkt zich door zijn klassieke visgraat motief. De heldere ‘steel blue’ kleur is geweldig te combineren met een business casual look. De Fil d’Ecosse sokken worden na het weven bovendien op hoge snelheid door een vlam gevoerd, waardoor er een glad, glimmende stof overblijft. De stof krimpt daardoor niet en behoudt een goede pasvorm en zijden glans. De Sok valt ruimer.
Materiaal
28% Nylon
72% Katoen

Wat is Katoen?
Katoen is natuurlijk, sterk, goed vochtabsorberend en voelt koel aan.
Katoen is het materiaal voor de zomer- en sportsokken.

De gebruikte katoensoorten verschillen in kwaliteit en de behandeling.
Kleurechtheid: Katoen heeft de neiging geleidelijk wat van haar kleur, glans en soepelheid te verliezen. Met name het wassen, maar ook de zon kan dragen aan versnelt kwaliteitsverlies.
De goedkoopste katoenen ontbreekt het aan glans en worden eerder dof (Casual look). De duurderde katoen soorten hebben qua kleurechtheid eigenschappen die veel dichter bij wol liggen.
Katoen is sterk, goed vochtabsorberend en voelt koel aan.

 

Fil d'Ecosse (gemercericeerde katoen)
Merceriseren is de naam van een chemisch proces om katoen te verduurzamen. Het resultaat is dunne katoendraad met een zijdeachtige glans die de kleurstof beter vasthoudt. Katoenvezels met een lange draad zijn nodig om dunne garens te spinnen en dat wordt fil d'Ecosse: het basismateriaal voor de dunste zomersokken.

Sokdikte
Gemiddeld normaal
Artikelnummer
5311