Last van zweetvoeten

Transpirerende voeten (zweetvoeten) vergen extra zorg. Sommigen hebben daar meer last van dan anderen. Transpiratie (zweet) is onschuldig, totdat stank ontstaat. De stank wordt veroorzaakt door micro-organismen die in de vochtige huid leven. Een gezonde huid geeft deze organismen minder kans. Ook bij vochtige omstandigheden.

Advies: Sokken die vocht afvoeren/opnemen

Goede sokken kunnen helpen door het teveel aan vocht te absorberen. Wol kan tot 5 maal haar eigen gewicht aan vocht opnemen. Dat is duidelijk meer dan katoen! Voor extreem transpirerende voeten zijn katoenen sokken vaak onvoldoende. Wol wordt niet door iedereen verdragen en wol is minder duurzaam dan katoen. Dikkere sokken en/of sokken met een badstof zool kunnen uiteraard meer vocht opvangen dan dunnere sokken. Sokken met badstof zool zijn helemaal uit de kunst. Zij nemen het vocht op waar dat ontstaat, namelijk onder de voet. De ventilatie van gesloten schoenen is voor transpirerende voeten immers nooit voldoende om de huid droog te houden.

Samenvattend voor minder vochtige voeten:

Minstens dagelijks voeten wassen met water en goed afdrogen en schone sokken nemen na elke wasbeurt. Sokken gemaakt van wol-katoenmix hebben de beste eigenschappen om vocht op te nemen. Als u tegelijk dagelijks van schoenen wisselt (lerenschoenen, ook de binnenzool), moet er verlichting komen. U zult transpirerende voeten houden, maar de penetrante geur verdwijnt.

Samenvattend voor uw sokkenkeuze:

In dagelijks gebruik en op kantoor bieden wol-katoenmix sokken de beste combinatie tussen comfort, verzorgdheid en duurzaamheid. Wol-katoenmix sokken zijn zodanig gebreid, dat katoen op de huid zit en het zachte Merinowol aan de buitenkant. Wol ziet er mooi, verzorgd en glanzend uit en neemt goed vocht op. Katoen op de huid wordt door veel mensen als het meest comfortabel ervaren.