Last van gevoelige voeten

Een branderig gevoel aan de voeten kan vele oorzaken hebben. Betreft het een branderige huid, dan is doorgaans veel verlichting te krijgen door het kiezen van de voor u beste materialen.
Ter controle: Krijgt u meer last als u uw voeten zwaarder belast en/of tijdens warme dagen? Een gevoel van branderigheid duidt dan vaak op een geïrriteerde huid.

U kunt ook last hebben van te warme voeten. De hoeveelheid warmte die in de voet blijft hangen is afhankelijk van de schoen, sok en de zool. Een goede schoen voert warmte af en/of zorgt voor genoeg verse lucht. Het gebruik van niet ademende materialen zal een probleem eerder hinderlijk maken. Als een schoen slecht vocht afvoert, kan de oplossing gevonden worden in een beter absorberende sok.

Advies: Let op de teennaad

Veel van onze sokken, zeker de dunnere sokken, bevatten een handgemaakte teennaad. Met een naald wordt met de hand een draad door de lusjes geregen die na de laatste breironde nog open staan. De handgemaakte teennaad is qua afwerking van de teennaad erg gaaf. De twee eindjes worden met de hand afgestikt zodat deze zo vlak en dun mogelijk blijven (praktisch onvoelbaar). Om het risico van lokale ophoping van stof bij de kleine tenen uit te sluiten, is bijvoorbeeld de Falke Sensitive lijn voorzien van anatomisch gevormd teenstuk. De linker en rechter sok zijn verschillend van vorm om optimaal rond de tenen aan te sluiten zonder drukpunten.

Advies: Let op de boord

Om een sok omhoog te houden worden alle sokken voorzien van een elastische boord. De in deze band aangebrachte elastische materialen houden de sokken en kousen dus op de gewenste hoogte. Een iets te kort of te elastisch boord kan bij kwetsbare benen gaan irriteren. Falke gebruikt voor bijvoorbeeld de Sensitive lijn een speciaal gebreid en minder elastisch boord over een grotere breedte. Door het grotere oppervlak is minder druk nodig om de sok op te houden. Daarnaast is het boord veel vlakker gebreid voor een optimale drukverdeling. Er zijn geen "ribbels" meer die een afdruk in het been achter kunnen laten.

Falke Sensitive lijn is speciaal ontwikkeld voor gevoelige voeten.

  • vrij van drukpunten
  • anatomisch gevormd
  • zacht niet knellend comfortboord

Kwetsbare voeten en benen kunnen weinig druk verdragen. Falke heeft speciaal voor deze mensen de Falke Sensitive lijn ontwikkeld. Sokken met minimale drukpunten, anatomisch gevormd (L+R) met een zacht, niet knellend boord. De sensitive sokken met comfort boord zijn in diverse varianten leverbaar.

Sensitive sokken/kniekousen zijn leverbaar als:

Alle sokken worden gemaakt in zowel dames- als herenmaten.