Maandelijkse Archieven: September 2020

 1. Klanttevredenheid

  Klanttevredenheid

  Een goed bedrijf begint natuurlijk bij een goede klantervaring. Zonder tevreden klanten immers geen verkopen en zonder verkopen geen bedrijf!

  Daarom zijn wij bij herensokken enorm trots dat wij door onze klanten beoordeeld worden met ruim een 9! Dit komt door de geweldige kennis van onze klantenservice, de correcte afhandeling van uw bestelling en de attente levering binnen de gestelde termijn.

  Lees gerust de reviews die wij van onze klanten hebben gekregen. Benieuwd of u ons ook een dikke 10 zou geven? Bezoek onze website en oordeel zelf.

  Lees meer »
 2. Professioneel Advies

  Professioneel Advies

  Voeten zijn een belangrijk onderdeel van ieders gezondheid. Uw voeten zijn immers uw meest belangrijke contact met de wereld en er wordt daarom veel van ze gevraagd. Wie dus lekker loopt, heeft het een stuk gemakkelijker.

  Lekker lopen heeft alles te maken met goed passend schoeisel én goede sokken. Wie wel eens last heeft van zijn voeten, weet hoe belangrijk dit is. Voor iedereen een comfortabele fit, daar staan wij voor bij Herensokken! We behandelen daarom verschillende klachten en bieden passend advies. Wij begrijpen dat de keuze voor de juiste sok soms lastig kan zijn.

  Heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of in de chat.

  Lees meer »
 3. Last van slijtage

  Last van slijtage

  Niet alle voeten passen even mooi in de confectie schoenen. Een dikke sok of sok met badstofvoering of een sok met extra polstering (verstevigde vlakken) kan vormafwijkingen tussen voet en schoen opvangen. Op sommige plekken zit de schoen goed, maar op andere plekken levert ruimte op. Die ruimte is vaak prima op te vullen.

  Is een voet kleiner dan de andere (veel voorkomend), gebruik aan een kant een dun inleg zooltje. De voet komt iets hoger te staan, waardoor de schoen beter aansluit. Slijten uw sokken het snelste bij de hiel, dan slipt ten minste een van uw twee voeten in uw schoenen.

  Zitten beide schoenen zonder beweging om uw voet, maar heeft u toch last van drukpunten? Overweeg een iets grotere maat schoen en vul de ruimtes op met een iets dikkere sok. Een badstof voetbed kan daarvoor zorgen. Het vult de ruimte op en kan schokken waardoor de pijn ontstaat beter opvangen.

  Hoe overmatige slijtage voorkomen?

  Heeft u er vaak last van dat er gaten in

  Lees meer »
 4. Grote maten

  Grote maten

  Bij herensokken vindt u een breed assortiment grote maten herensokken van al onze bekende merken. In tegenstelling tot andere online modehuizen werken wij direct met onze gespecialiseerde leveranciers samen. Wij er zo voor dat onze plus size voorraad op peil blijft en uw sokken snel bij u thuisbezorgd zijn.

  Herensokken biedt grote maten sokken voor elke gelegenheid. Van onze Falke luxury-line tot skisokken leveren wij tot maat 48 en onze Falke Airport, Tiago en Run sokken zelfs tot maat 52.

  Lees meer »
 5. Last van vochtophoping

  Last van vochtophoping

  Mensen die last hebben van een verminderde doorbloeding van hun benen merken dit vaak aan dikkere benen en voeten. De vochtophoping wordt sterker bij weinig beweging en/of op warmere dagen. Wij spreken regelmatig klanten met een kantoorbaan of die vaak met het vliegtuig reizen en deze klachten ondervinden.

  Advies: Steun-gevende sokken en kousen

  Steun-gevende of elastische kousen kunnen ervoor zorgen dat het vocht weer opgenomen wordt. Een vitaler gevoel is het effect. Steun-gevende kousen worden daarom ook aangeraden door vliegtuigmaatschappijen voor de langere vluchten. Tijdens langere vliegreizen kan vochtophoping plaats vinden in het onderbeen. Met steun-gevende kousen wordt deze vochtophoping beperkt.

  Lees meer »
 6. Last van gevoelige voeten

  Last van gevoelige voeten

  Een branderig gevoel aan de voeten kan vele oorzaken hebben. Betreft het een branderige huid, dan is doorgaans veel verlichting te krijgen door het kiezen van de voor u beste materialen.
  Ter controle: Krijgt u meer last als u uw voeten zwaarder belast en/of tijdens warme dagen? Een gevoel van branderigheid duidt dan vaak op een geïrriteerde huid.

  U kunt ook last hebben van te warme voeten. De hoeveelheid warmte die in de voet blijft hangen is afhankelijk van de schoen, sok en de zool. Een goede schoen voert warmte af en/of zorgt voor genoeg verse lucht. Het gebruik van niet ademende materialen zal een probleem eerder hinderlijk maken. Als een schoen slecht vocht afvoert, kan de oplossing gevonden worden in een beter absorberende sok.

  Advies: Let op de teennaad

  Veel van onze sokken, zeker de dunnere sokken, bevatten een handgemaakte teennaad. Met een naald wordt met de hand een draad door de lusjes geregen die na de laatste breironde nog open staan.

  Lees meer »
 7. Last van zweetvoeten

  Last van zweetvoeten

  Transpirerende voeten (zweetvoeten) vergen extra zorg. Sommigen hebben daar meer last van dan anderen. Transpiratie (zweet) is onschuldig, totdat stank ontstaat. De stank wordt veroorzaakt door micro-organismen die in de vochtige huid leven. Een gezonde huid geeft deze organismen minder kans. Ook bij vochtige omstandigheden.

  Advies: Sokken die vocht afvoeren/opnemen

  Goede sokken kunnen helpen door het teveel aan vocht te absorberen. Wol kan tot 5 maal haar eigen gewicht aan vocht opnemen. Dat is duidelijk meer dan katoen! Voor extreem transpirerende voeten zijn katoenen sokken vaak onvoldoende. Wol wordt niet door iedereen verdragen en wol is minder duurzaam dan katoen. Dikkere sokken en/of sokken met een badstof zool kunnen uiteraard meer vocht opvangen dan dunnere sokken. Sokken met badstof zool zijn helemaal uit de kunst. Zij nemen het vocht op waar dat ontstaat, namelijk onder de voet. De ventilatie van gesloten schoenen is voor transpirerende voeten immers nooit

  Lees meer »
 8. Intolerantie en allergieën

  Intolerantie

  Alle materialen waar sokken van gemaakt worden, kunnen leiden tot irritaties. Irritaties die het meest voorkomen zijn rode huid (warmtevlekken), branderig gevoel, jeuk en kriebel of zelfs blaren. Verschillende materialen kunnen dergelijke huidirritaties veroorzaken. Overgevoeligheid is persoonlijk, dus voor ieder verschillend! Waar de een last van heeft, heeft de ander geen enkel probleem mee. Overgevoeligheid kan plotseling ontstaan terwijl u vroeger nooit problemen heeft gehad. Om erachter te komen hoe dat bij u werkt zal u moeten proberen met materialen, schoenen en sokdiktes.

  Mogelijk irriterende materialen zijn wol, coolvezel (CoolMax), Latex (rubber), katoen of polyamide (nylon)

  De mate van mogelijke irritatie is vaak ook nog afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Merinoswol is de minst irriterende vorm van wol. Ook katoen kent verschillende kwaliteiten. Coolvezel kan bij sommigen van branderigheid tot blaarvorming ontwikkelen. Ook bij polyamide (ook Nylon

  Lees meer »
 9. Materiaalkeuze

  Materiaalkeuze

  Zolang sokken nieuw zijn, zien ze er prachtig uit. Door zowel gebruik als wassen zal de sokken beschadigen. Wol en katoen vereisen een niet te hoge wastemperatuur (zie wasvoorschriften bij de sokken).

  Een paar verschillen: wol zal langer blijven glanzen dan katoen. Katoen wordt door veelvuldig wassen dof van kleur. Wol is op haar beurt weer minder duurzaam dan katoen en kan gaan pillen. Persoonlijk comfort is voor de meeste gebruikers de belangrijkste reden om te kiezen tussen wol en katoen. Wol kan veel beter vocht opnemen dan katoen en blijft er langer zeer verzorgd uitzien. Ter vergelijking: de meeste kunststofgarens nemen minimaal vocht op. Dat is prettig bij het drogen, maar een groot probleem voor mensen met flink transpirerende voeten.

  Voor het sporten en het maken van lange wandelingen kan wol onprettig worden. Bij stevige belasting kunnen sommigen een branderig gevoel aan de huid ervaren. Anderen wil niets liever dan lopen op fijne wol, bij voorkeur op Merinowol.

  Lees meer »
 10. Falke Trekking

  Falke Trekking

  Bij herensokken bieden wij een breed assortiment Falke wandelsokken specifiek voor trekking onder het label TK. FALKE Wandelsokken zijn uitermate geschikt voor lange afstandswandelingen en wandelingen in gebergtes.

  Wij verkopen 4 soorten FALKE TK:

  FALKE TK5 – 'Hiking Shoes' Deze licht gewicht sok wordt aangeraden bij wandelingen en trektochten door bossen.

  FALKE TK2 – 'Trekking Shoes' Deze mediumvolume sok wordt aangeraden bij relaxte wandel/hiking tochten door bossen. Dit is de meest verkochte wandelsok en is uitermate geschikt voor wandeltochten zoals de Nijmeegse vierdaagse.

  FALKE TK1 – 'Backpacking' Deze sok wordt aangeraden bij lange tochten in de hooglanden en bergomgevingen.

  FALKE TK4 – 'Alpine Shoes' Deze sok wordt aangeraden bij extreme tochten in hooggebergtes.

  Weet nu niet zeker welke sok het beste bij uw volgende wandeling past? Neem da

  Lees meer »